Kennis en ervaring

Vanuit mijn jarenlange kennis binnen de ambulante en klinische jeugdzorg, speciaal onderwijs en het ministerie van veiligheid en justitie heb ik een brede kennis van gedrags- en gezinsproblematieken. Deze is in te zetten in behandeling maar ook in consultatie en advies.

 

Ik ben begonnen met de Hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening van waaruit ik als pedagogisch medewerker gewerkt heb op residentiële behandelgroepen voor jongeren van de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Ik heb zowel op gezinsgerichte als gedragstherapeutische groepen gewerkt.

Hierna ben ik als gezinsbehandelaar bij de gezinnen thuis hulp gaan bieden in de vorm van de Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling.

 

Sinds 2003 ben ik werkzaam als orthopedagoog. Eerst als behandelcoördinator bij een medisch kindertehuis en residentiële behandelgroepen en daarna als gedragsdeskundige bij de Raad voor de Kinderbescherming in Rotterdam-Dordrecht.

 

In 2016 ben ik mijn kennis en ervaring gaan bundelen en ben ik mijn eigen orthopedagogische diagnostiek- en behandelpraktijk Iris Pedagogiek gestart.

 

Sinds 2017 ben na een opleiding van 2,5 jaar geregistreerd als orthopedagoog-generalist en postmaster orthopedagoog SKJ.

 

Bij behandeling valt te denken aan de volgende werkwijzen en (onderdelen van) methodieken: NIKA (gehechtheid), IOG (intensieve orthopedagogische gezinsbehandeling), MBT-f (mentaliseren bevorderende therapie voor families), Theraplay (ouder-kindrelatie versterken dmv spel) en CGT (cognitieve gedragstherapie).

 

Naast behandeling word ik ook ingezet op advies en consultatie wat sinds de tweede helft van 2017 tot uiting komt in mijn deelname aan het expertpanel van het Nederlandse Jeugdinstituut bij de beoordeling van de richtlijnen jeugdhulp.