EMDR therapie omgeving Roosendaal

EMDR therapie Roosendaal

Binnen mijn praktijk Iris Pedagogiek sta ik graag voor u klaar als u op zoek bent naar EMDR in de omgeving van Roosendaal. Daarbij bied ik diverse vormen van therapie voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. Deze maatwerk therapie is dan ook geschikt voor peuters, kleuters en kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Voor EMDR therapie in Roosendaal bent u binnen mijn praktijk dan ook van harte welkom.

 

EMDR in Roosendaal is een therapie waarbij vervelende ervaring uit het verleden op de juiste manier verwerkt kunnen worden. Het op de juiste manier verwerken van deze negatieve herinneringen draagt bij aan het algehele welzijn van het kind. Hierbij kunt u denken aan het verwerken van diverse traumatische ervaringen. Dit kan een scheiding van de ouders zijn, maar ook bepaalde angsten of paniekaanvallen welke ontstaan zijn door een ongeval of ernstige aandoening.

 

Mijn behandelingen worden daarbij altijd afgestemd op de hulpvraag van het kind én de ouders. Naast EMDR therapie bent u bij mij ook van harte welkom als u gebruik wilt maken van cognitieve gedragstherapie in Roosendaal. De behandeling speelt in op het gedrag, gevoel en de emotie van het kind. Door hier veranderingen in aan te brengen kan er bijgedragen worden aan een goede persoonlijke ontwikkeling waarbij het welzijn verbeterd wordt.

EMDR therapie voor kinderen in Roosendaal

Het in een vroeg stadium van het leven ervaren van vervelende situaties, brengt trauma’s of negatieve herinneringen met zich mee. Zeker als deze niet of niet op de juiste manier verwerkt worden. Een kind is in de eerste jaren van zijn of haar leven niet in staat om deze emoties via communicatie te kunnen verwerken. Als dit ook niet op een andere manier gebeurt, kunnen deze herinneringen in een later stadium voor allerlei klachten en problematiek zorgen.

 

Daarbij kunt u denken aan angsten, een laag of negatief zelfbeeld of concentratieproblemen. Deze nare beelden of gedachten kunnen tevens de emotionele gesteldheid van het kind op een negatieve manier beïnvloeden. Omdat herinneringen niet of nauwelijks verwerkt zijn, blijven ze continu terugkerend. Dit staat een goede ontwikkeling van het kind in de weg.

 

Met EMDR therapie in Roosendaal is dit effectief te verhelpen. Natuurlijk sta ik ook graag voor u klaar met voorlichting, informatie en consultatie omtrent EMDR of de gedragsproblemen die daarbij horen. Binnen mijn praktijk Iris Pedagogiek bent u ook van harte welkom als u gebruik wilt maken van een hechtingsproblematiek behandeling in Roosendaal.